Formel 1-baner i Europa

For mange av er det ikke nok å bare se Formel 1 fra TV-en eller fra tribunen. Spenningen som utfolder seg på banen kan fort vekke nysgjerrighet, og inspirere deg til å prøve å kjøre Formel 1. Derfor finnes det muligheter for nettopp det å teste ut Formel 1-biler på racerbaner, og rundt om i Europa finnes det nok av baner som er åpne for at ikke-profesjonelle skal få prøve seg. La oss ta en kikk på noen av dem.

Autodromo Internazionale del Mugello

Denne banen ligger i Toscana i Italia, er 5.245 meter lang, og den lengste rette strekningen er på 1.141 meter. Mugello Circuit, som banen også kalles, er en av banene med best omdømme i landet. Den oppdateres med jevne mellomrom, for å sikre førere maksimal sikkerhet og en så god opplevelse som mulig. Her kan du få kjøre ekte Formel 1-biler, som Lamborghini eller Ferrari, og prisen varierer etter hvor mange runder du kjører, og bilen du velger. Hvis du for eksempel leier den dyreste, som er Formula 1 Mugello, og kjøper 3 runder må du i skrivende stund ut med € 3.799, men dersom du vil ha 10 runder, må du fort ut med € 6.999.

Inkludert i prisen får du goder som treningsrunder, åpen bar, en bane av topp kvalitet, rask innsjekk, brannsikker førerdress, teknisk briefing på 30 minutter før kjøringen, gode instruktører, klubbkort for rabatter og promoer, personlig kjøresertifikat samt champagne etter eventet. En slik dag varer gjerne fra 8:00 til 17:30, og vil være verdt hver eneste krone for de Formel 1-interesserte. Kriteriene for å få delta er at du er over 18 år og har sertifikat klasse B, og du bør helst ikke være over 190 cm høy og veie mer enn 100 kg.

Red Bull Ring

Red Bull Ring er en 4.318 meter lang bane, og den lengste rette strekningen er på 930 meter. Banen ligger i Østerrike. Her er det også mulighet for at du kan få kjøpt et dagskort, leie Formel 1 bil og kjøre et visst antall runder avhengig av hvor mye du er villig til å betale, og hvilken bil du vil leie. Leier du for eksempel en standard bil som Formula Renault 2000, får du 5 runder for € 999, og 20 runder koster € 2.399.

Ellers får du stort sett de samme godene med på kjøpet som hos Mugello Circuit, og de samme kravene til høyde, vekt, alder og sertifikat gjelder. Hvor mye du betaler for å kjøre hos hver av begge nevnte Formel 1 baner, handler som sagt om hvor mange runder og hvilken bil du leier. Stort sett alt annet er inkludert i prisen, og opplegget er mye av det samme på de ulike banene rundt i verden.