Når du vil ut og kjøre fort

Få ting gir et bedre adrenalinrush enn det å kjøre bil på bane i toppfart, og prøve å slå ny personlig rekord til lyden av øredøvende motordur. Å teste hva en rask sportsbil er god for og utnytte dens fulle potensiale er noe som ikke kan beskrives, men må oppleves. I dag er nettopp det heller ikke så vanskelig, og det er enkelt å leie bil for banekjøring. Mulighetene er mange, og vi finner gode kjørebaner både her hjemme og i utlandet.

Trackdays Driving Club

Blant annet finnes Trackdays Driving Club som arrangerer banedager rett som det er, hvor du kan leie en dyr sportsbil, som Ferrari og Porsche, eller eventuelt ta med din egen bil for å kjøre på bane. Banedagene holdes som regel på Rudskogen eller Gardermoen. Trackdays holder kjørekurs for erfarne og nybegynnere, noe som kan være verdt å sjekke ut. Blant bilene som kan leies ut hos Trackways finner vi Ferrari 355 F1 Spider, Lamborghini Huracan, Mitsubishi Evolution X RS, BMW M3, samt ulike Porscher og Audier.

Prisene varierer. Velger du for eksempel en Lamborghini Huracan med 610 hk, vil det koste deg 2.795 kroner for en 20 minutters kjøretur på bane, hvor du har muligheten til å teste hva bilen er god for opptil 200 km/t. Ellers koster 5 minutter 995 kr, og 10 min 1.795 kr.

Kjør selv på ferie

I Europa finnes det flust med muligheter for leie av bil og kjørebane. Everyman Racing i England er et passende sted for “self drive”, hvor du kan enten velge én enkelt bil, eller flere (maks 8) for å teste ut på kjørebanen. Everyman Racing-firmaet ble i 1931 startet av ingen ringere enn Ferdinand Porsche. De kan skilte med et imponerende utvalg av over 200 sportsbiler, og 18 baner rundt om i Storbritannia. Her kan du unne deg selv eller noen du kjenner en unik opplevelse, til ulike priser.

Enkelte biler kan her leies en dag for så lite som 35 £, mens andre koster opptil 159 £. Du vil først få et introduksjonskurs, og gjennomgåing av sikkerheten. Du vil få lov til å kjøre 3 engelske mil, som tilsvarer rundt 4,8 kilometer. Når dagen er omme får du et sertifikat som viser hva du har deltatt på.

Skal du til Tyskland anbefales det å ta turen innom Rent Race Car og RingTaxi for en uforglemmelig opplevelse. Her kan du leie Porscher og andre sportsbiler, og du betaler etter hvor mange runder du ønsker å kjøre. Hvis du for eksempel leier en Porsche 911 Turbo S vil én runde koste deg 399 €, alt inkludert. I mange av bilene vil du ha en instruktør med når du kjører. Nyt synet av Nürburgring mens du svir gummi!

Banekjøring byr på muligheter

Baner hvor du har muligheten til å leie en sportsbil etter eget ønske finnes det overalt, og de finnes i alle prisklasser. Uansett hvor du måtte ende opp med å ta turen, gjør du lurt i å sjekke ut hvilke kampanjer som gjelder hos de aktuelle utleierne der og da. Ofte er det spesielle kampanjer og arrangementer på gang, ettersom banekjøring er svært populært. Som sport er det tross alt en spennende og adrenalinfylt opplevelse, og det gir oss bilentusiaster muligheter til å prøve ut biler vi alltid har drømt om å kjøre, men som har vært for dyre til at vi kunne kjøpe dem.

Dessuten får vi satt våre egne kjøreferdigheter på prøve, og kjøre så fort som vi alltid har hatt lyst til. Det å kjøre på bane gir oss muligheten til å få utløp for iboende behov vi har for å sprenge grenser i relativt trygge omgivelser, og vi kan gjøre ting med bilen vi ikke kunne ha gjort på motor- og landeveier, i alle fall ikke uten å havne i trøbbel. I tillegg er bilene som skreddersydde til slike formål, og mange går fra 0 til 100 km/t. på svært få sekunder.